POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

CONFIDENTIALITATE SITE 3

Politica de Confidențialitate

Avem grijă de datele dumneavoastră cu caracter personal

Protejarea informațiilor pe care le furnizați este extrem de importantă pentru noi. Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al societații Materom Auto Expert S.R.L., prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin cereri de tip ofertă.

 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre informațiile pe care le colectăm, scopul pentru care le colectăm, cum le folosim și cu cine le mai împărtășim.

Pentru mai multe detalii despre datele cu caracter personal vă rog sa luați la cunosțintă de la Operatorul nostru “RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE S.R.L” și  “NOTIFICAREA DE CONFIDENTIALITATE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE IN SCOP DE MARKETING/STUDII DE MARKETING SI SATISFACTIE CLIENT”  afișară pe pagina noastra DATE PERSONALE -> NOTIFICARE MARKETING RENAULT\DACIA\NISSAN

Dacă cunoaștem câteva informații despre dumneavoastră, vă putem oferi servicii personalizate mai bune. Protejarea datelor dumneavoastră personale reprezintă prioritatea noastră.

 

1. De ce colectăm datele dumneavoastră?

Folosirea datelor dumneavoastră cu caracter personal ne permite să ne îmbunătățim serviciile oferite, ne ajută să vă putem procesa cererile mai rapid și să gestionam mai bine relația cu dumneavoastră.

Iată câteva modalități în care pot fi utilizate informațiile oferite de dumneavoastră:

  • Pentru a ne asigura că Agentul/Reparatorul dumneavoastră vă poate contacta ușor
  • Pentru a vă oferi informații pe care le-ați solicitat
  • Pentru a vă trimite informații relevante legate de vehiculele și serviciile noastre
  • Pentru a măsura performanța campaniilor noastre publicitare
  • Pentru a măsura performanța serviciilor noastre de vânzări și post-vânzare

Sub rezerva consimțământului dumneavoastră prealabil, am putea utiliza, de asemenea, datele dvs. personale pentru a:

  • Trimite anunțuri de publicitate personalizată despre vehicule, produse și serviciile noastre
  • Oferi experiențe personalizate pentru clienți
  • Realiza sondaje de satisfacție a clienților

Datele pe care ni le furnizaţi ne ajută să ne asigurăm că, dacă vă trimitem o comunicare, acesta este relevantă pentru dumneavoastră.

 

  1. Ce fel de date cu caracter personal prelucram?

Orice informație pe care o avem în ceea ce vă privește este cel mai probabil furnizată de dumneavoastră – de exemplu ați completat un formular de Test drive. Puteți avea acces în orice moment la datele colectate despre dumneavoastră, respectiv:

  • Informații personale (nume, adresă, email, telefon, permis de conducere)
  • Tipul cererii (Exemplu cerere service – serie de șasiu)
  • Originea cererii
  • Date de achiziție (modelul mașinii, produsele și serviciile solicitate)
  • Datele de navigare de pe site-urile Renault-Dealer, Nissan-Dealer şi Dacia-Dealer

 

  1. Cât timp vom stoca datele dumneavoastră ?
  • În tabelul de mai jos sunt prezentate perioadele maxime în care vom stoca datele dumneavoastră. După expirarea acestei perioade, datele dumneavoastră vor fi șterse în siguranță.

 

SCOP  Perioada Stocării
Gestionarea relației pre-contractuale cu clienții 5 ani
Trimiterea de informații relevante despre vehicule și servicii, măsurarea performanței campaniilor de promovare, servicii de vânzare și post-vânzare 5 ani pentru client, 3 ani pentru prospecţi
Trimiterea de anunțuri de reclamă personalizată despre vehicule, produse și servicii, precum și oferirea de experiențe personalizate clienților

 

5 ani pentru clienți, 3 ani pentru
prospecţi
Efectuarea de sondaje privind satisfacția clienților 3 ani de la încheierea sondajului

 

  1. Cui i-am mai putea da acces la datele tale personale?
  • Am putea să dăm acess la unele dintre informațiile dumneavoastră personale unora dintre partenerii noștri în scopul de a ne îmbunătăți serviciile. Noi ne asigurăm contractula că aceștia sunt la fel de angajați ca noi în protejarea datele și informațiilor cu caracter personal.
  • Agenții și reparatorii Dacia/Renault/Nissan
  • Agenții şi reperatorii noștri utilizează datele dumneavoastră pentru a vă oferi servicii mai bune. Acestea ar putea include tratarea unor solicitări speciale, oferte personalizate și informarea dumneavoastră – cum ar fi de exemplu un nou model disponibil pentru Test Drive sau prezentarea şi transmiterea de oferte privind serviciile post-vânzare.

Furnizori de servicii

Furnizăm datele dumneavoastră către companii care oferă servicii în numele nostru. Printre acestea sunt incluse:

  • servicii de hostare website
  • servicii de e-mail
  • servicii IT
  • marketing
  • sponsorizări tombole
  • concursuri & promoții
  • servicii de auditare
  • comenzi clienți
  • analiza datelor
  • service clienți
  • studii și cercetări privind satisfacția clienților

Toate aceste companii au obligații stricte privind protejarea datelor dumneavoastră.

 

Afiliații Grupului Renault România

Este posibil să împărtășim informații cu alte companii din alianţa Renault-Dacia-Nissan și să le transferăm unei terțe părți, în caz de fuziune sau reorganizare, cu notificarea dumneavoastră prealabilă.

 

Motive de conformitate și securitate

Ar putea fi necesar să dezvăluim datele dvs. cu caracter personal autorităților publice și guvernamentale din motive de securitate națională, de aplicare a legii sau din alte motive de importanță publică. Atunci când legea ne va permite, vă vom informa înainte de un astfel de transfer.

De asemenea, putem divulga informații personale dacă determinăm cu bună-credință că dezvăluirea este necesară pentru a ne proteja drepturile, pentru a rezolva conflictele juridice, pentru a ne respecta termenii și condițiile, a investiga o fraudă sau pentru a ne proteja utilizatorii.

Transferul datelor în Spațiul Economic European

În cazul transferării datelor cu caracter personal in Spațiul Economic European (SEE), entităţile din Grupul Renaul Romania acordă o atenție deosebită modului în care datele sunt prelucrate, punând în aplicare clauzele modelului UE cu entitatea din SEE. În cazul în care se efectuează astfel de transferuri în SEE, puteți obține o copie a clauzelor modelului UE prin trimiterea solicitării dvs. la adresa de e-mail dpo.romania@renault.com sau la adresa postala Renault Commercial Roumanie S.R.L., București, Sectorul 6, Strada PRECIZIEI Nr. 3G, CLĂDIREA A, PARTER

 

  1. Care sunt drepturile tale?

Puteți accesa datele dvs. personale sau puteți cere să fie șterse sau modificate în orice moment. De asemenea, puteți solicita să primiți datele dvs. personale într-un format standard.

 

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

 

 

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului materom.ro. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

 

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

 

 

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

 

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Reamintim faptul că:

Ne puteti contacta in orice moment dacă aveți întrebări sau o doriți sa depuneți o cerere de plângere,de acces,de a fi sters, etc. va puteți adresa responsabilul nostru pentru protecția datelor, dl. Radu Ispas ,nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail gdpr@materom.ro  sau la adresa poștală  de partener autorizat Materom Auto Expert S.R.L., în localitatea: Cristești , Str Viilor, nr. 799 .

Pentru a face o cerere sau o plângere, puteți contacta responsabilul nostru pentru protecția datelor, dl. Dan Cristian Vasilescu-Micle, la adresa de e-mail dpo.romania@renault.com sau la adresa poștală a operatorului nostru principal, Renault Commercial Roumanie S.R.L., București, Sectorul 6, Strada PRECIZIEI Nr. 3G, CLĂDIREA A, PARTER.

 

Drepturile personelor vizate Descriere
Accesul Puteți să ne cereți:

·         să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;

·         să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;

·         să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

Rectificarea Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

 

Ștergerea datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

·         acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau

·         v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau

·         -dați curs unui drept legal de a vă opune;

·         -acestea au fost prelucrate ilegal;

·         -ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

·         -pentru respectarea unei obligații legale;

·         -pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare

Restricționarea prelucrării datelor Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

·         Acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care: avem consimțământul dvs.;

·         -pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță;

·         -pentru a proteja drepturile Materom sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

·         prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

Opoziția Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

Luarea de decizii automate Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

·         produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau

·         vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

·         -ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;

·         -este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.;

·         -se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

 

 

Plângeri

 

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

× Available from 08:00 to 17:00