CONFIDENTIALITATE SITE

Termeni și condiții

Va rugam sa parcurgeti acest document cu atentie. Prin accesarea siteului MATEROM AUTO EXPERT aflat la adresa  https://www.renault-materom.ro/, denumit in continuare “MATEROM AUTO EXPERT” sau prin orice alt fel de accesare a continutului acestui website, sunteți ținut să respectați Politica de confidențialitate care se gasește la rubrica: ”Date Personale->Politica de confidențialitate” și Termenii și condițile documentului de mai jos asupra carora ați fost de acord. Acest website este menținut și actualizat de compania MATEROM AUTO EXPERT S.R.L.
în situația în care nu sunteți de acord cu termenii prezentului document, va rugam sa parasiți site-ul MATEROM AUTO EXPERT și sa nu mai accesați acest site. Orice acces al site-ului MATEROM AUTO EXPERT va fi considerat, de acum incolo, un accept al termenilor si conditiilor continute in documentul de mai jos.
Folosirea, incluzînd vizitarea site-ului  https://www.renault-materom.ro/ (denumit în continuare Site), implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate în paragrafele urmatoare.

Protectia proprietatii intelectuale
Continutul si designul site-ului MATEROM AUTO EXPERT, precum si orice alt material avand legatura cu acesta ca de exemplu, imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date apartin MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele  https://www.renault-materom.ro/ fara a detine o permisiune scrisa din partea societatii MATEROM AUTO EXPERT.
Folosirea fara acordul companiei proprietare a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.
Sunteti direct raspunzator de utilizarea inregistrarii dumneavoastra, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia dumneavoastra.
Aveti obligatia sa sesizati MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. in legatura cu orice utilizare neautorizata a inregistrarii dumneavoastra.
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. nu va fi raspunzatoare pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre dumneavoastra.
Prin accesarea site-ului nostru confirmati ca sunteti de acord sa mentineti confidentialitatea tot timpul, sa nu dezvaluiti, raportati, sa faceti publice, direct sau indirect, sa transferati sau sa folositi, în scopuri personale sau ale tertilor, informatiile confidentiale primite.
In cazul in care se constata utilizarea contului dvs de catre alte persoane, MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. isi rezerva dreptul sa suspende sau sa desfiinteze acordul/contractul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-urilor MATEROM AUTO EXPERT S.R.L.

Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul Site-ului, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor Site-ului si va putea determina punerea în miscare a unei cercetari penale împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt, sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul. Continutul Site-ului nu poate fi reprodus, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis în orice forma, fara permisiunea anterioara scrisa a MATEROM AUTO EXPERT S.R.L..
Nota de informare privind prelucrarea datelor personale in cadrul site-ului “MATEROM AUTO EXPERT”
Pe, scurt, iti spunem ce date folosim, in ce scopuri si pentru cata vreme, cine are acces la ele, ce drepturi ai si alte astfel de lucruri.

Potrivit GDPR, „date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoană vizată”). O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Nu există o listă a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor să realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv că o dată poate deveni într-un anumit context dată cu caracter personal, iar în alt context să fie pur și simplu o informație fără valoare de dată cu caracter personal.
Iată câteva exemple de date cu caracter personal:
• numele;
• domiciliul sau reședința cuiva;
• o adresă de e-mail (inclusiv adresele de tipul andrei.popescu@firma.ro);
• numărul de buletin, pașaport sau carte de identitate;
• date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil)*;
• un IP;
• cookie;
• silueta cuiva din înregistrările CCTV;
• un număr de înmatriculare al unei mașini;
În același timp, însă, pentru a exemplifica momentul în care o informație poate fi sau nu o dată cu caracter personal, dacă presupunem că o persoană găsește pe jos o hârtie pe care e scrisă suma 4.930 lei, fără nicio altă informație ajutătoare, atunci acea informație e imposibil de legat de o anumită persoană. Dacă, însă, cineva găsește pe jos o hârtie pe care este scrisă suma de 4.930 lei, cu mențiunea că e un salariu din firma SC X SRL, atunci cineva, dacă ar face o investigație și ar reuși să pună cap-la-cap informații (inclusiv prin discuția cu departamentul HR al companiei în cauză), ar putea afla că acel salariu aparține unei anumite persoane din companie. În acel context, informația respectivă devine data personală (pentru că se referă la o persoană identificabilă).
După cum se vede, definiția datelor cu caracter personal mai conține câteva elemente importante:
1. Datele personale vizează informații privind persoanele fizice, nu persoane juridice. Distincția e importantă pentru că, spre exemplu, numărul de înregistrare de la Registrul Comerțului, Codul fiscal ori alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal. Mai mult, atunci când o adresă de e-mail ori un număr de telefon vizează în mod clar o persoană juridică (ex. e-mailurile de tip office@ sau telefoanele de la un call-center public al unei companii), atunci nu vorbim despre date cu caracter personal.
2. Nu contează dacă prelucrarea acestor date personale se face prin intermediul unui sistem automat ori prin intermediul unui sistem neautomatizat (ex. prelucrare manuala), dacă aceasta face parte dintr-un sistem structurat de evidență a datelor. Singurul lucru important e că vorbim despre o prelucrare a unui astfel de tip de date.
Mai multe informații pentru înțelegerea a ce sunt datele cu caracter personal se pot obține citind Opinia nr. 4 din 2007 privind conceptul de date cu caracter personal, emis de Grupul de Lucru Articol 29.
Simplificând definiția de mai sus, am putea concluziona că datele personale înseamnă date care se referă la o persoană în viață care poate fi identificată:
1. folosind aceste date; sau
2. pornind de la aceste date și folosind informații suplimentare care sunt sau pot intra în posesia operatorului de date.

Informatiile pe care le colectam

Datele pe care MATEROM AUTO EXPERT le prelucreaza sunt datele cu caracter personal furnizate de catre fiecare dintre utilizatorul site-ului, in scopul furnizarii de servicii/produse de cea mai buna calitate, precum si servicii de marketing, reclama si publicitate.
Prin intermediul paginii de internet utilizatorii pot furniza informatii referitoare la datele lor personale (nume si prenume, adresa de email, nr. Telefon, serie de șasiu). Aceste informatii pot fi furnizate si la sediul societatii, transmise in format fizic sau electronic prin telefon/fax/email/posta catre MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. sau in cadrul unor evenimente la care MATEROM AUTO EXPERT participa.
Datele pe care le furnizati sunt « date cu caracter personal » conform prevederilor GDPR si prin completarea acestor formulare va exprimati acordul expres si neechivoc ca orice date cu caracter personal, precum si orice informatii furnizate, sa fie stocate, procesate si folosite de MATEROM AUTO EXPERT S.R.L.

Utilizarea site-ului  https://www.renault-materom.ro/

Site- ul colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic prin Google Analytics si rapoarte interne. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitati, regiunea sau localizarea generala de unde accesati siteul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesati. In plus, colecteaza si un istoric al paginilor pe care le accesati.

Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile site-ului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele utilizatorilor  https://www.renault-materom.ro/.

Divulgarea catre companiile din grupul MATEROM

Datele tale personale pot fi comunicate oricărei companii care face parte din grupul nostru, în cazul în care considerăm că este în interesul nostru legitim să o facă în scopuri administrative interne (de exemplu, ERP, CRM) sau pentru auditarea și monitorizarea proceselor noastre interne.

Putem, de asemenea, să transferam informațiile tale personale catre companiile din grupul nostru, care ne furnizeaza produse și servicii, cum ar fi sistemele de tehnologie a informației. Accesul la informațiile tale personale este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale și pot include angajații din departamentele de marketing, comercial, tehnologia informației și de securitate.

Divulgarea către terți

Vom transmite datele tale personale, acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoaștere, catre următoarele categorii de terți:

(a) companiile care ne furnizează produse și servicii (imputerniciti), cum ar fi:

(i) servicii de market research: analiză, publicitate, strict pentru nevoile site-ului MATEROM AUTO EXPERT.

(ii) agenții de infrastructură (alte părți care gestionează newsletter-ul de e-mail, marketing prin SMS sau alte tipuri de marketing)

(b) companiile implicate în funcționarea site-ului nostru web, în cazul în care nu ne oferă un serviciu.

(c) alte parti, cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire.

De asemenea, vom dezvalui datele tale personale unor terte parti:

  1. Daca ne dai consimtamantul tau pentru aceasta dezvaluire;
  2. Catre persoane care demonstreaza ca actioneaza legal in numele tau;
  3. Acolo unde este in interesul legitim al MATEROM AUTO EXPERT sa administreze, sa creasca si sa isi dezvolte afacerea:
  4. Daca vindem afacerea sau parti din aceasta, am putea dezvalui datele tale personale catre cumparatorul potential al afacerii ori partilor sale, avand in vedere necesitatea de a mentine continuitatea afacerii.
  5. Daca MATEROM AUTO EXPERT ori o parte substantiala a bunurilor sale sunt achizitionate de o terta parte, caz in care datele cu caracter personal prelucrate de MATEROM AUTO EXPERT vor face parte din proprietatile transferate.

iii. Daca suntem obligati prin lege sa dezvaluim un anumit tip de informatie, in cazul unor solicitari legale a funcționarilor guvernamentali, ori in situatia in care suntem obligati sa respectam cerințele de securitate națională sau de aplicare a legii sau pentru a preveni activitatea ilegală.

  1. pentru a răspunde oricăror reclamații, pentru a ne proteja drepturile sau drepturile unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau
  2. pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranța site-ului, angajaților noștrii, clienților, furnizorilor sau altor persoane.

Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti

Orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale în conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege și prin contract) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dvs. personale doar în scopurile specific identificate de noi. Vom asigura întotdeauna că orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale sunt supuse obligațiilor de confidențialitate și de securitate în conformitate cu contractele semnate cu ei și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea îndoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când dezvăluirea nu este decizia noastră.

Cu exceptia situatiilor detaliate în mod expres mai sus, niciodată nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile tale personale unei terțe părți fără a te notifica și, dacă este cazul, fara a obține consimțământul tau

Drepturile tale, ca utilizator al  https://www.renault-materom.ro/
Regulamentul European recunoaște persoanelor vizate o serie de 8 drepturi importante (operatorul este cel obligat să se asigure de respectarea lor):

  1. Dreptul la informare – art. 13 și 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate să știe, chiar de la momentul la care se face colectarea modul în care se vor utiliza acele date, către cine vor fi ele dezvăluite ori transferate, ce drepturi au persoanele în cauză cu privire la datele prelucrate etc.
    2. Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR. Iti permite sa obtii, din partea noastra, o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la alte informații utile.
    3. Dreptul la ștergerea datelor – art. 17 GDPR iti permite sa obtii din partea noastra ștergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fără întârzieri nejustificate. Exista, totusi, si excepții de la această regulă, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
    4. Dreptul la rectificarea datelor – art. 16 GDPR. Iti permite sa obtii de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc.
    5. Dreptul la restricționarea datelor – art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. În unele situații, între momentul în care, spre exemplu, luam decizia de a șterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării) și ștergerea efectivă a datelor, ne trimiti o cerere prin care te opune ștergerii, motivând faptul că ai nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Ca urmare a unei astfel de solicitări, vom “îngheța” datele oprind prelucrarea lor pentru o anumită perioadă de timp.
    6. Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care le-ai furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale iti vor fi oferite, într-un format structurat, pentru ca tu să poti decide că le descarci sau, dimpotrivă, că le trimiti unui alt operator.
    7. Dreptul la opoziție – art. 21 GDPR. Ai dreptul de a te opune, spre exemplu, prelucrării datelor tale personale, atunci când acestea sunt prelucrate în scop de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care iti poti exercita acest drept, trebuie mentionat, spre exemplu, ca in toate newsletterele care provin de la MATEROM AUTO EXPERT (indiferent ca vorbim despre newslettere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii sau produse) vei avea intotdeauna posibilitatea sa te dezabonezi. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea ta cu MATEROM AUTO EXPERT sa existe doar cata vreme ti-o doresti, in afara de cele absolut necesare pentru a pastra relatia contractuala si comerciala.
    8. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. Site-ul nostru https://www.renault-materom.ro/nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, te vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.
  2. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania.+40.318.059.211/+40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Durata de stocare a datelor
Datele dumneavoastra vor fi pastrate de MATEROM AUTO EXPERT, pe durata derularii contracului la care sunteti parte sau pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a atinge scopurile descrise sau pentru orice alta durata necesara in virtutea obligatiilor legale de pastrare aplicabile societatii, instituite prin legislatia nationala sau internationala.

 

Securitate

MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. se angajează să protejeze datele dumneavoastra personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, modificării, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii și sa ia toate măsurile de precauție rezonabile pentru a proteja confidențialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor măsuri organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului și blocarea fișierelor fizice în dulapurile de depozitare. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

În timpul furnizării a datelor dumneavoastra personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizati, transmiterea de informații între dumneavoastra și noi, pe internet, nu este complet sigură (e posibil ca terminalul de pe care scrieti sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor dumneavoastra personale transmise prin intermediul internetului. Intelegeti, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul risc. Odată ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

Litigii
Orice litigiu aparut între Clienti si MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. va fi solutionat pe cale amiabila. In cazul în care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata de la sediu MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. .
Dispozitii finale
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. nu este responsabila de costurile si/sau pierderile materiale, rezultate din folosirea informatiilor de pe Site, respectiv din imposibilitatea de a le accesa.
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. nu este responsabila pentru nici un fel de prejudiciu care a survenit ca urmare a unor disfunctionalitati de orice fel ale Site-ului.
Prin completarea formularelor gazduite de acest site, cu datele personale sunteti de acord cu utilizarea acestor informatii de catre MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. pentru a va comunica ofertele speciale si informatii actualizate despre produsele si serviciile oferite de catre MATEROM AUTO EXPERT S.R.L.
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L, proprietarul site-ului https://www.renault-materom.ro/ , se angajeaza sa nu transmita datele furnizate de utilizatorii site-ului catre terti, cu exceptia celor anterior mentionate, însa poate transmite date în cazul în care exista o obligatie legala în acest sens sau acest lucru este necesar pentru urmarirea intereselor MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. si sa le foloseasca numai în scopul comunicarii cu clientii sai, al informarii acestora cu privire la functionarea site-ului, ofertelor acestuia si a altor oferte ale societatii.
Site-ul contine link-uri catre alte site-uri, MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. nu preia nici o responsabilitate pentru disponibilitatea sau continutul site-urilor de internet ale partilor terte si nu este responsabil pentru tranzactii privitoare la marfuri sau prestari de servicii oferite de catre asemenea site-uri de internet ale partilor terte.
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti (nu dam catre alte persoane adresa de mail ), nu vinde si nu ofera adresa dumneavostra de e-mail, obtinuta prin completarea formularelor puse la dispozitie pe portalul sau.
Pe serverele care apartin sau care sunt inchiriate de catre MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. accesul neautorizat al oricarui utilizator este interzis. In caz de incercare si/sau accesare, fara drept, a acestor servere, fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei romane in vigoare.
Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
Schimbarea termenilor prezentului acord
MATEROM AUTO EXPERT S.R.L. este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Atunci cand acesti termeni se vor modifica insa, MATEROM AUTO EXPERT va va notifica prin intermediul emailului si prin publicarea in prima pagina a siteului, a comentariului schimbarilor intervenite. Accesul in site si folosirea site-ului  https://www.renault-materom.ro/ dupa momentul notificarii sau al afisarii comentariilor privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.
De asemenea, unele produse oferite de site-ul MATEROM AUTO EXPERT pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de promotii, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de accesarea produsului.

× Available from 08:00 to 17:00